19 tipp arra, hogyan javíthatod e-mailjeid tárgysorának hatékonyságát

Szerző: | 2015-01-13

Egy e-mailnél meghatározó fontosságú a tárgy, ügyfeleid nagy mértékben az alapján ítéli meg, érdemes-e megnyitni a leveled.

Végtére is, a tárgy az, amit először megpillantanak, ott éri őket az első benyomás. Itt az ideje, hogy elgondolkozz, hogyan használod a tárgyat, hiszen hatalmas hozzájárulása van a jó megnyitási, átkattintási arányok elérésében! Íme 19 gyors tipp a tárgysorral kapcsolatban:

Tipp # 1: Legyen rövid és kedves! Ráadásul: maximum 50 karakter javasolt a tárgyhoz. Nehéznek bizonyulhat, hogy kb. ennyi karakternyi szót találj, ami jól fedi az e-mail témáját, naná, de éppen ezért hatásos!

Tipp # 2: Senki sem szeret egy robottal beszélgetni, ugye Te sem? Gondolj bele, mennyire frusztráló, mikor felhívsz egy céget, és hosszú percekig csak a felvett szöveget hallgatod – ez van az e-mail esetében is! Sose használj olyat, mint a noreply@cegnev.hu, ismétlem, soha – ez borzalmasan személytelen, és a helyett, hogy közelítenéd magadhoz az ügyfeleket, csak eltaszítod vele őket Magadtól! Minél kevésbé valószínű egy feladó (pl. találkoztál mostanában akár spamként a Kalik Coulibalytól érkező levelekkel? Na, és mennyire valószínű, hogy pont Kalil fog Téged keresni? Ugye…), annál kevésbé esélyes a megnyitás…

Tipp # 3: Minél jobban személyre szabod a levelet, annál jobban megakad rajta az ügyfeled szeme! Ki ne szeretné, hogy személyesen Neki szóljon egy ajánlat?

Tipp # 4: Adj a levélhez bevezető szöveget – megdöbbensz majd, milyen jó hatással lehet a megnyitási arányaidra! Általában a tárgy közelében helyezkedik el, és bepillantást nyújt a levélbe, felkelti az érdeklődést. Sokat számíthat!

Tipp # 5: A pontos, egyértelmű megfogalmazás sokszor hasznosabb, mint a virágnyelv! Az e-mail céljának egyértelműnek kell lennie, nem jó, ha folyamatosan olyan leveleket küldesz, amin az ügyfélnek kell gondolkodnia, hogy vajon mit akar most ezzel mondani a feladó…?!

Tipp # 6: Ne ígérgess hamisan! Ha csak ígérsz, és végül kiderül, hogy túloztál (rosszabb esetben hazudtál, amit nem szoktál, ugye?), könnyen megnövekedhet a leiratkozók száma…

Tipp # 7: Apropó, ígéret! Ha a látogatód kitölt pl. egy ajánlatot, a válaszlevelet is szabd személyre! Ne csak valami snassz sablont küldj, a tárgyad minimum legyen személyre szabott, pl.: “Az általad megrendelt ajánlat jobban működik, mint másé! Hogy miért? A kiküldött visszaigazoláson túl megerősítést, plusz információt is adhatsz, ami erősíti az ügyfél lojalitását!

Tipp # 8: Az A / B tesztelés nagyszerű ötlet, nem hiába hajtogatjuk ám! Tesztelj, hasonlíts össze, kísérletezz – meglesz az eredménye!

Tipp # 9: A sürgetés egy másik jó tipp a tárgysorodhoz. Pl. a “Csak ma”, vagy a “24 órás ajánlat” ösztönözni fogja az olvasót, hogy megnyissa a levelet; kíváncsivá teszi, milyen limitált idejű akció van Nálad, hiszen az ilyenek általában extra kedvezményeket hordoznak magukban.

Tipp # 10: Hogyan előnyösebb az e-mail tárgysorát használni? Tisztázzuk, a pontos infók mindig jobbak, mint az általánosak! Pl.: a “Növeld az átkattintási arányod 50%-al!” vonzóbb, mint a “Hogyan lehet növelni az átkattintási arányt?” Tényszerűbb, egyértelműbb.

Tipp # 11: Minimalizáld az unalmas, túlmagyarázó részeket, ha lehetséges. Ne pazarold az értékes szavakat! Pl. “A kérés feldolgozás alatt” jobban néz ki, mint “Az # 9435893458358 megrendelés  feldolgozása alatt van.” Ugye?

Tipp # 12: A megfelelő e-mail elküldése a megfelelő időben és tárggyal – na, ez a zsenialitás csúcsa! Pl. küld levelet 16.45-kor arról, hogy Boldog óra van az éttermedben – pont akkor, amikor a legtöbb irodai dolgozó épp kezd készülődni a nap végén… Mennyivel nagyobb az esélye, hogy beugrik Hozzád, mint ha ezt reggel küldenéd ki?!

Tipp # 13: Akárcsak egy blogbejegyzés címénél, a számozás/felsorolás a tárgyban is jól működhet! Pl.: a “7 ok, amitől jó egy blog” egy e-mail tárgyának is kitűnő, nem csak blogcímnek!

Tipp # 14: A kérdésfeltevés a legtöbb esetben beindítja az olvasók fantáziáját – pl. ha megkérdezed a tárgyban, hogy “Te ismered ezeket a SEO hibákat?”, máris elérted a célod – nagy eséllyel!

Tipp # 15: Ha nem akarod, vagy nem tudod használni a személyre szabott tokeneket a tárgy meződben, akkor mindenképp érdemes a “Te” vagy “Ti”/ “Ön”, “Önök” formula használata – ez is segíthet személyesebbé tenni, még ha nem is a legjobb megoldás.

Tipp # 16: Használd fel az ügyfelek eddigi rendeléseit, tevékenységeit kiinduló alapként. Milyen formában töltötték ki ezeket? Célozz olyan módon!

Tipp # 17: Egy másik személyre szabási taktika, ha már a tárgymezőben megszólítod az ügyfeled. A LivingSocial és a Groupon meglehetősen sokszor használja ezt a tárgy-stílust – nem véletlenül. A személyes hangvétel nagyban javítja a megnyitási és átkattintási arányokat!

Tipp # 18: Érezze magát különlegesnek a címzetted! használ olyan tárgyat, mint pl. “Csak a mi szeretett ügyfelünknek…” – ez elvarázsol sokakat!

Tipp # 19: Soha, de soha, de soha ne kiabálj a tárgyban! Nem érthető? A tiszta kapilláris betűtípus nem csak egy helyesírási hiba, de a netikett súlyos megsértése is. Ha azt hiszed, hogy ez a tárgy: “NYISD MEG MOST, ÉS INGYENES PRÓBAVERZIÓT KAPSZ” hatékony, akkor ébredj fel gyorsan…

A fenti módszerek, tippek persze tesztelésre szorulnak, más-más a megfelelő a különböző cégek, vállalkozások esetében. De általános igazság, hogy a tárgysor nagyon fontos!

Vannak Neked is tippjeid? Oszd meg velünk kommentben!

Forrás: HubSpot.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük