16 kreatív tárgy, ami segít beindítani a konverzióid!

Szerző: | 2016-03-16

Üzleti e-mailek, hírlevelek? Könnyű küldeni őket, de nehéz tökéletesnek lenniük…

A Radicati csoport elemzése szerint naponta átlagosan 88 üzleti üzenettel találkozunk – és ez csak az e-mail statisztika! Szóval valamivel nagyon ki kell tűnni a tömegből.

Na de mivel? A válasz: a tárgy!

Persze megvannak az átlagos „szabályok”: legyen rövid és lényegre törő, és okot kell szolgáltasson a megnyitásra a helyett, hogy azonnal a kukában, vagy ne adj’ Isten a spamek között landoljon a leveled.

Aztán ott van a következő lépcső: az egy dolog, hogy valaki egyszer megnyitotta a leveled – ez messze sem biztos, hogy így is marad. Tehát mi a teendő, hogy a nem nyitó kapcsolatokat újra megnyitóvá tegyük?

Az alábbiakban 16 tippet nyújtunk Neked arra vonatkozólag, milyen tárgyakkal érdemes kísérletezni ilyen esetben:

1, Szorul a hurok!

Hogy mi? – kérdezi a usered, és ha már idáig eljutottál, már nyert ügyed van, állítja Blair Enns, aki szerint a levél tárgyának nem minden esetben kell túl szorosan kapcsolódnia a levélben foglaltakhoz.

2, Re: <az utolsó e-mail tárgya>

A helyett, hogy alapvetően azt feltételezed, hogy a nagy hírlevél zsibongásban a usered biztosan emlékszik rád, érdemes a korábbi nyitásra rájátszani. A fenti címzési mód úgy hat, mintha párbeszédbe elegyedtetek volna – és voilá, máris felkeltetted az érdeklődését!

3, Maradjak vagy menjek?

Egy egyszerű kérdés + pop-kulturális utalás? Instant win!

4, Itt van a [forrás], amit kerestél!

Ha az ügyfeled korábban konkrét ajánlatot vagy épp forrást kért Tőled, de aztán sosem válaszolt vagy épp nyitott, a fenti tárggyal újra interakcióra bírhatod!

5, Folytonosság vagy zaklatás?

Egy kis önismeret messzire vezethet. Ha már a tárggyal kifejted, hogy nem zavarni akarod, hanem értéket kínálsz, már visszakerülhetsz a usered kegyeibe.

6, Bent vagyok vagy kint?

Ez az egyszerű kérdés segíthet a téma felé terelni a felhasználód – vagy épp a végleges lezárás, vagy épp leiratkozás felé. Így vagy úgy, ez win szitu, mivel vagy aktiválod, vagy egy fölösleges kontakttól szabadulsz meg!

7, Láttál valaki mást?

Csak nem egy versenytársadhoz került a usered? Nyújts neki valami egyéb ajánlatot, valami frisset, akár egy kupont vagy bármit – talán visszacsábíthatod. Vagy épp leiratkozik. Ahogy a 6. pontban említettem, csak jól járhatsz!

8, Még mindig szükséged van [amit árulsz]?

Ez a title a 6 és 7 pontokhoz hasonlóan segíthet visszahozni az inaktív usert, vagy pedig ha egyértelműen nem célközönséged már, akkor a leiratkozást érheted el. És miért költenél olyan userre, akinek nincs szüksége rád?

9, Már csak X hét maradt, hogy megszerezd [amit árulsz]!

Variációk egy témára, avagy a 8. pont sürgetésre, aktiválásra felhívó verziója. Ha megadsz egy határidőt, könnyebben megmozdulnak a felhasználók!

10, Csak 26 mp-ig zavarunk

A címzettjeid elfoglalt emberek, ez alapszabály – szóval csak egy rövid ajánlat erejéig zavard! Ennyi időre még a legelfoglaltabb üzletemberek is felszabadítják magukat, pláne, ha megtiszteled azzal, hogy jelzed, fontosnak tartod az idejüket!

11, Van kérdése, <név>?

A felhasználók szeretik megszólítva érezni magukat – ha a témádhoz, vagy épp a figyelemfelkeltéshez felhasználód a perszonalizálást, kiugró hatást érhetsz el!

12, Nálad a labda!

Ez egy másik „szakítós” e-mail tárgy, ami a userre helyez cselekvési kényszert – de jó eséllyel beválhat.

13) ?

Ez a tárgy egyszerűen érdekes. „Mit akarhat?” – kérdezi magától a user, és már nyit is!

14, Néhány gondolat [arról, amit árulsz, vagy épp amiről írsz, etc]

Még ha a címzetted nem is mindig hajlandó nyitni, azért a plusz infókra általában nyitott – pláne, ha valóban érdekli az általad kínált tartalom vagy épp árucikk. A plusz infók hatására könnyebb újra aktívvá tenni!

15, <Név>?

A 11-es ponthoz hasonló megszólítás, ami kiválthatja a WTF?-érzést. Személyes ajánlásnak, ajánlatnak vehetik, közvetlen viszont erősít – már persze a megnyitás mellett!

16, 🙁

Ha egy kép többet ér 1000 szónál, akkor mennyit ér egy hangulatjel? Határozottan legalább egy megnyitásnyit! (Nem mellesleg az emotikonok használata egyre közkedveltebb, különösen a mobilos userek körében közkedvelt, és + 30% megnyitást eredményezhet!)

Neked van jobb ötleted? Te milyen tárgyakkal igyekszel reaktiválni a usereid? Oszd meg velünk kommentben!

Forrás: HubSpot.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük