E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkező levelezésed!

Szerző: | 2016-01-13

A legtöbbünket amolyan szeretet-gyűlölet kapcsolat főz a postafiókunkhoz. Egyrészt mindig izgalmas lehetőségeket rejt egy új levél (egy baráttól, egy érdekes tanulmány, egy jó ajánlat), másrészt azonban nagyon könnyű elveszteni a kontrollt felette, az eredmény pedig akár naponta több száz érdektelen levél…

Márpedig a kontrollt nagyon könnyű elveszteni… Végtére is, ez az egyik legegyszerűbb módja, hogy kommunikáljunk másokkal, hogy munkát szervezzünk, hogy számunkra érdekesnek vélt listákra iratkozzunk fel. Sokunkat azonban olyan szinten bombáznak napról napra kéretlen, vagy akár kért, de már érdektelenné silányult, hogy már stresszes belépni a fiókunkba. Nehéz is szelektálni az árvízként érkező levelek közül a releváns anyagokat…

Szerencsére van egy csomó eszköz, ami segítségünkre lehet, hogy szervezettebben, optimálisabban használjuk a fiókunkat. Mostani bejegyzésünk ezeket mutatja be.

1, Unroll.me
Ár: ingyenes

Az első lépés lehet, hogy enyhítsd a postafiókra nehezedő nyomást, ha elkezdesz leiratkozni a már olvasatlan hírlevelekről. Persze ha az évek alatt több száz hírlevélre feliratkoztál, akkor bizony ez időrabló folyamat…

Épp ezért ajánlom az Unroll.me ingyenes eszközt, mely lehetővé teszi, hogy tömegesen leiratkozz a már nem olvasott hírlevelekről. Lehetőséged van akár mindenről leiratkozni, hogy tiszta lappal kezdhess, de nyugodtan válogathatsz is!

e-mail-tulterheles1

2, The E-mail Game
Ár: ingyenes

Ha túlterheltnek érzed a postaládád, de ha túlzásnak érzed, hogy mindenről leiratkozz, a ‘The E-mail game’ segít. Ez az ingyenes eszköz a Gmailben és a Google Appsban játékosan segíti a postafiókod tisztítását.

Mindössze annyi a teendőd, hogy megadod a mail címed, és már kezdődik is a játék. Öt másodperced van eldönteni, mit csinálj egyes levelekkel: Bumeráng legyen (vagyis archiváld egy rövid időre, és később mutassa újra a levelet), archiváld, töröld, vagy hagyd ki. Kapsz egy bizonyos számú pontot az egyes akcióidra, és persze büntetőpontokat is kaphatsz, ha kicsúszol az időből. A játékban a sebesség leginkább a Te érdeked: így nagyon rövid idő alatt kipucolhatod a fiókod…

3, FollowUpThen
Ár: ingyenes, de létezik fizetős verzió

Íme egy újabb egyszerű, de hasznos eszköz, mely segít visszaemlékezni, nyomon követni konkrét e-maileket.

A működése során titkos másolatok, másolatok hozzáadására, vagy egyéb rugalmas funkciók hozzáadására van lehetőséged. Lehetőséged lesz emlékeztetők beállítására egyes levelekhez, és egyéb funkciók használatára.

Ugyanúgy működik minden e-mail kliens esetében, ám ingyenesen legfeljebb 50 levelet tudsz lekövetni. Ha napi integrációra, nyomon követésre, vagy egyéb új funkciókra van szükséged, 2-9 dollár közötti összegért ahhoz is hozzájuthatsz!

4, Boomerang
Ár: ingyenes

A Boomerang egy újabb hasznos eszköz, ha évek óta ugyanazt a Gmail fiókot használod. Ez a Chrome fejlesztés Gmail felhasználók számára lehetővé teszi, hogy menetrend e-maileket küldj, archiválj automatikusan, és szűrd a fiókodba érkező tartalmat.

A FollowUpThen másik nagy előnye, hogy a legtöbb apphoz képest sokkal mélyebben hozzáfér a fiókod beállításaihoz, így pedig nagyobb beleszólást állíthatsz be a fiókod kezelésébe. Ingyenes apphoz képest tökéletesen működik asztali, mobil és Androidos környezetben is.

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

5, Sidekick
Ár: ingyenes, de létezik fizetős verzió is

Mindig is tudni akartad, ki az, aki megnyitja a leveled, mikor, hányszor és honnan? Ha letöltöd a Sidekick Chrome bővítményt, akkor kérheted, hogy élő értesítést kapj a leveleid sorsáról.

Egy másik jó tulajdonsága, hogy a kapcsolattartási információk között felugróban megnyithatsz e-mail meneteket. Ez magában foglalja az összes lényegi infót a címzettről, beleértve a korábbi levelezéseket is (hasonlóan a LinkedIn kapcsolat funkciója), de akár a közös social media kapcsolatokat is!

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

Az ingyenes változathoz 200 visszajelzés engedélyezett, és korlátlan e-mail profil bemutatás is jár. A további funkciók (pl. e-mail sablonokat, dokumentum megosztásokat is tartalmazó) már a fizetős verzióban érhetők el.

6, SaneBox
Ár: 2 dollár havonta

Ha az e-mail automatizációk pártján állsz, és ki is szeretnéd használni az ebben rejlő előnyöket, érdemes a SaneBox-nak adni egy esélyt. Alapvetően hasonlóan működik, mint egy e-mail kliens, de telepítés új mappákat hozhatunk létre. Amikor új levél érkezik, a SaneBox analizálja azt, és meghatározza, mennyire fontos az a felhasználó számára. (Ez az elemzés a postafiókod múltbeli aktivitása alapján történik). Ha a SaneBox úgy látja, az e-mail fontos, megtartja az elsődleges fiókban, ha nem, almappákba szortírozza azt.

Később értesítő e-maileket kapsz a SaneBoxtól (ezek gyakoriságát Te állítod be), hogy informáljon, adott időintervallumon belül az egyes mappákba hány levél érkezett – az értesítés hatására pedig eldöntheted, van-e időd átnézni azokat.

e-mail-tulterheles4

További nagy előnye, hogy létezik benne egy Fekete lyuk mappa is, mely segít a törlésben és a leiratkozásban is. Ha pl. ebbe a mappába kézzel áthúzol egy levelet, a program automatikusan törli az ebből a forrásból érkező leveleket, sőt, le is iratkoztat!

A SaneBox 2 hetes próbaverzióval rendelkezik, és ha elégedett vagy, mindössze 2 dollár a havidíj.

7, Checker Plus
Ár: ingyenes

A Checker Plus egy Chrome bővítmény, mely abban nyújt segítséget, hogy több Gmail fiókot kezelhess egyszerre. Az egyik fő tulajdonsága, hogy jelzi, ha egy be nem lépett fiókba kaptál levelet. Szóval a nélkül, hogy bejelentkeznél az egyes fiókokba, a Checker Plus segítségével simán értesülhetsz az összes Gmailes fiókodba érkező levelekről.

Amiért én pl. nagyon szeretem, az a beállításokban rejlő segítség. Az otthoni gépemen ritkán lépkedek be az egyes fiókokba, és mivel beállítottam egy diszkrét hangjelzést az üzenetek érkezéséhez, bármikor könnyűszerrel értesülök róluk, még akár egy zajosabb családi vacsora közben is.

Érdemes azt is megjegyeznem, hogy a Checker Plus elég kiterjedt online támogatással és dokumentációval rendelkezik, szóval bármi problémád is legyen vele, tuti megtalálod a megoldást!

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

8, Hiver
Ár: ingyenes, de létezik fizetős verzió is

Ha a csapatod, vagy akár a családod Gmailt használ, a Hiver hasznos app lehet. A Hiver segítségével megoszthatsz egyes Gmailes címkéket másokkal, így racionalizálva a közös munkát. Így ha nem is volt valaki benne egy levelezésben, egy sima címkemegosztással már be is kerülhet bárki a hírfolyamba. Így ráadásul egyszerű módot kapsz arra is, hogy lekövesd egyes levelek sorsát, feladatokat jelölj ki, vagy akár delegáló e-mailekként is bevetheted.

A Hiverben jegyzeteket is fűzhetsz egyes levelezésekhez, mely segítségével megmagyarázhatod egyes levelek előzményeit, plusz információkat továbbíthatsz, szóval kifejezetten hasznos lehet!

A Hiver ingyenes verziója segítségével megoszthatod címkéidet, jegyzeteidet másik 3 felhasználóval. A további szolgáltatások és funkciók 6-18 dollár között mozognak havonta.

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

9, Mailbird
Ár: ingyenes, de létezik fizetett verzió

Vannak más hasonló mail kliensek is a piacon (pl. Boxer, CloudMagic), de számomra a Mailbird a király!

A Mailbird egyesíti a postaládád összes alkalmazását; az összes e-mailt, naptárt, feladatokat, üzenetküldést egy interfészben. A felhasználói felület bitang egyszerű! Íme egy példa:

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

Mások  szívesen ötvözik az app integráció során a Google naptárat is, valamint a videókonferencia-appot, a Veetinget is.

A Mailbird Winddows felhasználók számára működik, asztali gépen és mobilon/tableten egyaránt. A Lite verzió ingyenes, és lehetővé teszi 3 fiók szinkronizálását. Ha bővebb, fejlettebb funkciókra van szükséged, vagy még több cím egy időben történő kezelésére, a fizetett változat 9 dollár évente.

10, SimplyFile
Ár: ingyenes

Míg az Outlook-felhasználók számára közel sincs olyan dömping az appok számában, mint egyéb kliensek esetén, azért ezt bedobom, hátha kevesebb időt kell tölts Outlookosként a fiókodban. A SimplyFile segítségével könnyen testre szabhatod a fiókod, könnyebben hozzáférhetővé válnak a leveleid.

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

11, Gmail Special Stars
Ár: ingyenes

Az utolsó eszköz nem egy addon, hanem egy alig-alig ismert, beépített funkció a Gmailben. A Special Stars használatával cifrábbá teheted a fiókod, egy-egy hozzárendeléssel egy pillantással meg tudod majd állapítani, érdekes, értékes levelet kaptál-e, vagy mehet azonnal a szemétbe. Érdemes jobban megismerkedni a csillagozási rendszerrel!

E-mail túlterhelés? Íme 11 kiváló eszköz, hogy jobban átlásd a beérkezõ levelezésed!

Most Te jössz! Mit használsz még szívesen, hogy átláthatóbbá tedd a postafiókod?

Forrás: HubSpot.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük