10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (…és miért olyan jók)

Szerző: | 2014-11-19
Mindenkinél eljöhet az az idő, hogy inspirációra van szüksége, hogy jobb, hatékonyabb munkát végezzen. Teljesen mindegy, hogy veterán marketinges vagy, aki hosszú évek óta sikeresen lavírozol az új technikák között, vagy épp egy újonc, aki épp kikerült a főiskoláról – mindannyiunknak szüksége lehet jó példákra. Segít átvészelni az ötlettelen pillanatokat, sőt, segíthet még jobbá, kreatívabbá tenni a saját kampányokat!

A legtöbb ilyet viszonylag könnyű felkutatni, hisz a legtöbb marketing tartalom publikus. Kutass z interneten, hisz könnyen lehet, hogy olyat találsz, ami kiváló segítség lehet Neked is!

Persze rengeteg kutatást vesz igénybe, hogy igazán gyöngyszemekre akadj. Nincs ebben semmi különös – akkora mennyiségben léteznek e-mail marketing szolgáltatók, oly nagy mennyiségben léteznek kampányok, hogy sokszor mindez átláthatatlan, befogadhatatlan. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy mutatunk néhány követendő példát, egészen pontosan tízet, 10 hatékony e-mail marketing szösszenetet! Nézz körbe, olvasd el, mit miért javaslunk, meríts ihletet, aztán hajrá!

Ha pedig szeretnéd megtanulni, hogyan legyen öt csillagos a marketinged, vess egy pillantást kidolgozott útmutatónkra! (link)

1) BuzzFeed

Már korábban ért egy nagyon, nagyon kedves élmény a BuzzFeed anyagával kapcsolatban (A 70 legjobb Halloween jelmezes kutya-kép, valaki? :), de nem ez az egyetlen ok, amiért beleszerettem a mailjeikbe!

Először is, a BuzzFeed félelmetesen jól használja a bevezető szövegeket, iszonyatosan jól hangolják össze az e-mailek tárgyával. Ezt különösen szeretem bennük!

Például, ha a tárgy egy kérdés, a bevezető szöveg a válasz. Vagy, ha a tárgy egy cselekvésre felhívó szöveg (lásd a példát alant), a bevezető szöveg máris egy logikus gondolattal követi azt:

10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

Ha megnyitod a levelüket, az anyag továbbra is nagyszerű… de minden mást beárnyékol egy újabb dolog. Vess rá egy pillantást, hogyan használják az alt szövegeket – ha a levelezőrendszer le is tiltja a képeket, az e-mail akkor is közvetíti annak a hangulatát. Jó, persze jobb, ha megjelenik a kép, de megtalálták a módját annak is, hogy az olvasó önkéntelenül jóváhagyja a képeket, hisz kíváncsi, mi hiányozhat a figyelemfelkeltő alt szöveg helyéről…

Kép nélkül:

10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

Képpel:

10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

2) Brain Pickings

Nehezen hiszem, hogy első ránézésre azt mondanád, hogy ez a legjobb mail, amit láttál az utóbbi időben. H nem vagy lelkes Brain Pickings olvasó, azt hiszem, csak simán túlzsúfoltnak tarthatnád ezt a levelet…

Azért szerepel itt ez az e-mail, mert zseniálisan követi az olvasó személyiségét. A Brain Picking olvasói szellemes, lelkes anyagot várnak – esélyt arra, hogy elmélyedjenek a klasszikus irodalomban, vagy akár a popkultúrában – vagy akár mindkettőben! Ez a levél nem csak felületes szemlélőknek való – percekig nézegetheted, hisz telis-tele van érdekes információkkal!

Szóval, ha kísérletezgetni akarsz a megnyitási, valamint az átkattintási arányaiddal, kísérletezhetsz a tartalmak hosszúságával. Ki tudja? Lehet, hogy sokkal többet nyersz vele, mint gondolnád…
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

3) RunKeeper

 Sok ember gyűlöli a hírleveleket. Túl sok mindent tartalmaznak, nem hangsúlyoznak semmit, rossz e-maileket gyártanak! – mondják. Vitatkozni nem nagyon akarok ezzel – ízléssel ugyebár felesleges – , de egyre többen végzik el jól az e-mail marketing házi feladatukat.
Vess például egy pillantást a RunKeeper hírlevelére alant. Kapásból, ez gyönyörű! A felhasznált képek mind megidéznek valamilyen érzelmet – nevetést, intrikát, boldogságot, csodálatot – , és ez megkönnyíti nekünk, hogy kattintsunk.
Őszintén megmondva, leginkább a képhasználatot tartom félelmetesnek ebben az anyagban, nem is a szövegezés, hisz az elhalványul a képi világ mellett! Az elrendezés kellemes – a prominens anyagok kiemelt szerepet kapnak, hogy tudd, melyek a fontosabb tartalmak. Mindent összevetve ez az e-mail egyszerűen gyönyörű!
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)
Bónusz: Az anyag gyönyörű mobilon is! A design teljesen rugalmas és könnyen használható telefonon. Nem vagyok épp egy évek óta mobilozó, és a kövér ujjacskáim csak az igazán érdekes dolgokat találják meg:)
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

4) 1-800 CONTACTS

 Amikor a hírlevél marketingről beszélünk, sokan elfelejtik megemlíteni a tranzakciós e-maileket. Ezek azok a levelek, melyeket automatikusan kap a felhasználó, mikor pl. rendel valamit a honlapról. Lehet, hogy Te is így vagy ezzel: beállítottad valamikor a régmúltban, és el is felejtetted…
Nos, a 1-800 CONTACTS alternatív útvonalat választott: az értesítő e-mailben összefoglalta a teljes rendelési folyamatot, és pontosan megjelölte, mely lépésnél tart éppen a vevő, és azt is, hogy mi van még hátra. A folyamatábrának köszönhetően egy pillantással lemérheti a megrendelő, hol tart a folyamat épp.
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

5) Salt House Inn

 Hasonlatosan a RunKeeper-hez, a Salt House Inn is gyönyörű képekkel operál – és ha jobban megnézzük, gyorsan kiderül, nem költenek rá egy fillért sem. Oh, nem a képek minőségéről beszélek – hisz az tökéletes. De felismered az árulkodó négyzetes formátumot? A kép filtereit? Bezony, ezek a képek az Instagramról valók, és bomba jók!
A tanulság: használd bátran a vizuális eszközöket! Függetlenül attól, hogy ingyenes stock fotó, ikon, vagy saját kép az Instagramodról – használd! Egy-egy jó kép nagyban növeli az esélyét a kattintásnak!
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

6) Nosh.On.It

 Hosszú ideig nagy rajongója voltam a Nosh.On.It anyagainak – a cég napról-napra ínycsiklandó recepteket küldött nekem. No, persze, nem csak a receptek miatt – a leveleit is nagyon kedvelem. Imádom az elrendezését: a három külön részre osztott funkciók (egy a séfnek, egy a receptnek, egy pedig a tippnek…) nagyon jól elkülöníthetők, átláthatóvá teszik a levelet. Nem kell vadászni a tartalomra, egyértelmű, gyors, könnyen megtalálható a számunkra reeváns tartalom.
Szintén imádom a Nosh.On.It-nál a „Küldd tovább egy barátodnak” (Forward to a Friend) call-to-action gombot a levél jobb felső sarkában. Ezzel szuperül megoszthatóvá, továbbíthatóvá tették a levelet, könnyedén elérhetnek új potenciális feliratkozókat – zseniális!
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

7) Eurostar

 Miután megkaptam ezt a levelet, azonnal tudtam, mi az, amit nagyon akarok: meg akarom nyerni életem útját Londonba vagy Párizsba! Miért? Azt hiszem megérted: csodás képek, gyönyörű városok, kiváló CTA üzenet megfogalmazás! Imádom azt is, ahogyan a CTA el van helyezve több helyen, könnyen elérhető, egyértelmű.
Sőt, azt is nagyszerű megoldásnak tartom, ahogyan megteremtik a levél hangulatát: „Bonjour”, köszönt a levél, mintha máris Párizs utcáit koptatnám. Ez az egyszerű húzás pedig többet dob az e-mailen, mint a teljes további szövegezés!
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

8) AT & T

 Nagy átlagban azt mondanám, utálom az AT & T-féle telefontársaságos leveleket – de azt hiszem, ez a levél példaértékű lehet a hírlevél-marketingesek számára. Az átlátható dizájn, a harsány, de nem zavaró színek, a direkt okostelefonra optimalizált tartalom – a, ez a XXI. századi hírlevél…
Figyeld meg a „Hívj most” (Call now) – a bal oldalon, ahol számmal is ki van írva. Na és a jobb oldalon? Itt már az igazi CTA-t találod, mely azonnal lehetővé teszi az olvasónak, hogy ha telefonról van, a szembetűnő elhelyezésnek hála, azonnal kapcsolatot tudjon létesíteni. Okos marketingesek, gratula!
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)

9) Brit + Co

 A hírlevél lényegi eleme ezúttal a tárgy, erre épül gyakorlatilag az egész hírlevél. Például, ha egy kupont szeretnél hirdetni, azt érthetően és világosan bele kell fogalmaznod a tárgyba. Egyszerűnek tűnik? Sajnos nem mindig az…
Várakozást kelt – majd teljesíteni azokat a levélben. No, ezért szeretem a leveleiket! Nézd a tárgyat:
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)
És itt a teljes levél:
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)
Amikor a Brit + Co azt mondja a tárgy mezőben, ne keressen tovább, nem viccel!  Rögtön szembesülsz a legjobb jelmez ötletekkel – természetesen szép képeket használva. Egy kattintás, és máris tovább keresgélhetsz a lehetőségek között, tippeket szerezhetsz -csak kattints egyet.
Azt hiszem, ez egy nagyszerű levél, és a CTR-je is kimagasló volt. Ezt a gyakorlatot érdemes követni!

10) Uber

 Végül, de nem utolsó sorban, íme egy Uber-levél. A dizájnja egyszerű, de nagyszerű, és sokan tanulhatunk az alkalmazott megoldásokból – akár Te is! Könnyű olvashatóság, átláthatóság jellemzi: így lesz könnyen emészthető és hatásos.
Vess rá egy pillantást! Mit veszel észre? A „Jobb, olcsóbb, gyorsabb, mint a taxi” szlogen, vagy épp azt, hogy 30%-al olcsóbb, mint a taxi? No, az Uber ezeket akarja, hogy megjegyezd!
Igaz, ez a levél leginkább arra céloz, hogy rögzüljön bennünk a tartalom, és nem konverziókra hajt – az üzenet a fontos. Épp ezért le a kalappal, a dizájn egyedi használatával nagyszerűen megoldották a dolgot!
10 brilliáns példa a hatékony E-mail Marketingre (...és miért olyan jók)
Forrás: Hubspot.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük