15 könnyű módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

Szerző: | 2016-11-14

Könnyű úgy gondolni az utazásra, mint egy totális időpocsékolás. Amikor a vonat platformon állsz vagy a közlekedési lámpánál várakozol, minden perc, ami eltelik, úgy tűnhet, mint egy elveszett perc a már zsúfolt napból a munkahelyen. Azonban vannak jó hírek azok számára, akik azt remélik, hasznosabban tudják eltölteni ezt az időt.

Nagyon sok vicces és kreatív applikációk vannak, amik segítenek neked kihasználni azt az időt – vagy 10 perc séta vagy 60 perc buszozás. (Sofőrök: nem javasoljuk semmilyen applikáció használatát, ami tartalmaz olvasást vagy gépelést.)

Töltsd le a teljes útmutatónkat itt még több tanácsért, hogy fejleszd a termelékenységed.

Nézd meg ezt a 15 könnyű módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez összefoglalót, és az applikációkat, amik segítenek neked megvalósítani. Próbáld ki őket és hé – talán kezdheted várni a tanácsaidat az irodádba és az irodádból.

15 ötlet a termelékenység növelésére az utazásod során

1.Készítsd el a napi feladatlistádat

Applikációk: Wunderlist, Evernote, Dragon Dictation

Ha az a fajta ember vagy, aki szereti, ha az első dolga reggel megszervezni a napot, tölts egy kis időt azzal, hogy összeírod azokat a dolgokat, amiket szükséges elvégezned aznap. Fordítsd arra azt a plusz időt, hogy gondolkozz el azon minden egyes feladat segíthet neked fontossági sorrendet alkotni és valószerű elvárásokat helyezz el.

Számos feladatlista applikáció van, de a Wunderlist és az Evernote a legjobbak között vannak. Szinkronizálnak a mobiltelefonod és a számítógéped között és megengedik neked, hogy átrendezd a feladatokat a napok és a kategóriák között, valamint riasztásokat és határidőket állíts be. Még listákat és jegyzeteket is meg tudsz osztani másokkal. Itt van, vess egy pillantást a Wunderlist applikációra:

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

Vezetés közben, használni tudod az ingyenes applikációt, a Dragon Dictation-t a feladatlistád elkészítéséhez (és minden más gondolathoz) a telefonodon. Egyszerűen beszélj, amíg az applikáció rögzíti azt, és a szöveg tartalmad meg fog jelenni. Ha te egy mohó Evernote felhasználó vagy, jegyezd meg, hogy az Evernote szintén rendelkezik hangrögzítő funkcióval is.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

2.Tisztítsd meg a Beérkezett üzenetek mappádat

Applikációk: Gmail, ASAM

Van valami nagyon kielégítő abban, egy megtisztított Beérkezett üzenetek mappával érkezel meg a munkahelyedre. Ez az, amiért szeretem átnézni az emaileket és kitörölni bármilyen idegen levelet mielőtt még belépek a munkahelyemre. Ez legalább egy fél órát és egy pillanat elvesztését megspórolja nekem a napom legeredményesebb ideje alatt.

Ha vezetsz, használni tudod az ASAM-ot – egy ingyenes applikáció az AgileSpeech-től – az emailjeid elolvasásához. Az applikáció hangosan és szóról szóra felolvassa az emailjeidet. (És amikor azt mondom szóról szóra, úgy értem mindent felolvas – visszautasításokat, aláírásokat és más információkat, amit máskülönben lehet, hogy kihagytál volna.) Amikor az üzenet befejeződött, az applikáció ˝kong˝ és meg van az a választási lehetőséged, hogy lediktálj egy választ.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

3.Állítsd be és ellenőrizd a céljaidat

Applikáció: Coach.me

Hiszed vagy sem, egy újév közeleg. És ha érdekelnek a fogadalmak, akkor rendszeresen ellenőrizd a fejlődésedet és olyan utakat találni, hogy motivált maradj, a kulcsa azok fenntartásához. A Coach.me applikáció ingyenes verziója lehetővé teszi számodra, hogy személyes és szakmai célokat állíts be, emlékeztetőket állítsd be, és kiválaszd vajon az eredményeid láthatóak az aktív felhasználók közössége számára, így támogatást adhatsz és kaphatsz. És hetente 15 dollárral kezdeni, alkalmazhatsz egy oktatót, aki valójában segít neked elérni a céljaidat.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

4.Tanulj nyelvet

Applikáció: Duolingo

Réges-régen, talán az egyetem után, majdnem folyékonyan beszéltél spanyolul. Vagy franciául. Vagy valami más nyelven, amit iskolában tanultál. De aztán, abbahagytad a gyakorlást.

Szeretnéd, hogy a nyelvkészséged visszatérjen? Duolingo egy fantasztikus (és ingyenes) applikáció, ami a nyelvek (újra) tanulását szórakoztatóvá teszi. Minden egyes lecke rövid, fájdalommentes és szuper vizuális. Slate úgy hívta: ˝a halogatás legeredményesebb eszköze, amit valaha felfedeztem.˝ Figyelmeztetlek– függőséget okozhat.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

5.Hallgass meg egy podcast-ot vagy egy hangoskönyvet

Applikációk: Stitcher, Podcasts, This American Life, Audible

Ha nem szívesen töltesz több időt a képernyő bámulásával utazásod alatt, akkor egy podcast vagy hangoskönyv meghallgatása egy igazán kellemes módja lehet bármilyen hosszú idő eltöltéséhez. Plusz, nagyon sok igazán jó információt fogsz tanulni, amikkel nagy hatást tudsz gyakorolni a barátaidra a későbbiekben.

Az ingyenes applikáció, a Stitcher lehetővé teszi számodra, hogy egy lejátszási listás készíts a kedvenc podcast-jaidból.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

Ami azt illeti melyik podcast-okat hallgasd, a kedvenceink tartalmazzák:

-Radiolab

-TED Talks

-The Growth Show

-Stuff You Should Know

-Stuff You Missed in History Class

-Bármilyen NPR Podcast – különösen This American Life és sikersorozataik

-The Economist’s audio edition

6.Olvass egy mostani könyvet

Applikációk: iBooks, Kindle, Zinio, Apple News

Nem ismerlek téged, de folyamatosan panaszkodom, hogy milyen kevés időt töltök el olvasással. Tudod, mostani könyvek, újságok vagy nyomtatott magazinok. És amíg élvezem azt is, hogy egy fizikai oldalt átlapozok, mindig elfelejtem összeszedni a nyomtatott anyagaimat mielőtt elhagyom a munkahelyet.

Szerencsére, számos applikáció van, ami kezeli ezt a problémát és lehetővé teszi számodra, hogy bármilyen könyvet, újságot vagy magazint elolvass, amit egy mobileszközről választottál ki.

A hírek és magazinok számára, mi szeretjük az Apple News applikációját, ami megengedi neked, hogy a kiadványok hatalmas katalógusából válasz, amit a telefonodról tudsz olvasni. Tárolhatod a kedvenceidet és kiválaszthatod őket egy egyszerű koppintással.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

De a mostani könyvekhez, vannak a Kindle és az iBooks applikációk, amik lehetővé teszik számodra, hogy letöltsd a teljes olvasmányokat és élvezd őket a telefonodról vagy a tabletedről. Kindle áthelyez bármilyen ebook vásárlást, ami az Amazon-on ment végbe, a te eszközödre, így bármilyen nagy irodalmat meg tudsz venni, amit szeretnél, közvetlenül a buszról vagy metróból.

  15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

7.Olvasd el a cikkeket, amiket megjelöltél

Applikáció: Pocket

A Pocket applikáció használatával, el tudsz menteni cikkeket (és videókat, és nagyjából bármilyen tartalmat) egy helyre a könnyű olvasásért utazásod során. El tudsz menteni tartalmakat közvetlenül a böngésződből, emailjeidből, vagy több mint 500 applikációból, mint a Twitter, Flipboard, Pulse és Zite. Tehát amíg az Evernote egy nagyszerű applikáció a hosszú távú tartalmak tárolására, a Pocket tökéletes a megjelölt anyagok későbbi elolvasására.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

8.Olvasd el a legújabb posztokat a kedvenc online forrásaidból

Applikáció: Feedly

Taglaltuk, hogy hogyan kapd el a legújabb tartalmakat a kedven kiadványaidból. De mi a helyzet a kedvenc blogoddal vagy más online hírforrással? Feedly egy RSS olvasó, ami lehetővé teszi számodra, hogy előfizess olyan könyvkiadókra, akiknek a posztjairól soha nem akarsz lemaradni. Elkülönítheted őket különböző listákba, megjelölheted a cikkeket ˝olvasottként˝, megoszthatod a kedvenc darabjaidat, és akár új tartalmak után kereshetsz.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

9.Állítsd félre a közösségi média helyzeted az útból

Applikációk: Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest és a többi.

Nem mindegyikünk elég szerencsés ahhoz, hogy a munkaköri leírásunk tartalmazzon böngészést és posztolásokat személyes közösségi oldalakon. Segít ellenállni a vágynak, hogy megnézd a hírfolyamodat és az értesítéseket a munkahelyen azzal, hogy kedved szerint csinálja azt az utazásod alatt.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

10.Frissítsd fel a marketing és az eladási fejlődésedet

Applikáció:HubSpot Mobile

Emlékszel azokra a napokra, amikor feltétlenül ott kellett ülnöd az asztalodnál, hogy elvégezd a munkád? Azok a napok elmúltak, részben az új HubSpot Mobile applikációnak köszönhetően.

Ezzel az applikációval, ki tudod használni a HubSpot szoftveredet, még akkor is ha úton vagy. Egy testre szabott műszerfallal indít, ami ad neked egy első pillantásra a legfontosabb metrika meghibásodását – fogadó oldal, blog, és email teljesítmény, valamint üzletek és eladási feladatok.

Szintén könnyen hozzáférhetsz a kapcsolataid adatbázisához, a marketing betekintésekhez (mint az email elemzők) és az értékesítési csatornáidhoz. Utolsóként, használhatod az applikációt jegyzetek, tevékenységek vagy feladatok hozzáadásához, és nyomon követheted az üzlet állomásait.

gif-contacts gif-email

11.Takarítsd ki a lakásodat

Applikáció: iRobot HOME

Hétvégék: a tökéletes idő, hogy találkozzunk a barátokkal, családdal, a TV-vel, amit hiányoltál múlthéten és a nagytakarítással. Oké, közülünk hányan, akik tényleg hozzáfognak az utolsóhoz? (Tipp: Én nem.)

De a kollégám, Eric Peters, beavatott egy kis titokba a dolgok internetéről. A HOME applikációnak köszönhetően, ha van iRobot eszközöd, mint a Roomba, és távolról ki tudod takarítani a lakásodat a mobiltelefonodról.

˝Az új kedvenc termelékenységi applikációm az iRobot-tól van.˝ azt mondta. ˝Be tudom kapcsolni a Roomba-mat és feltakarítani a padlómat, és nem kell később kiporszívóznom.˝

Sőt mi több! Akár egy takarítási ütemtervet is be tudsz állítani a hétre, abban az esetben, ha váratlanul elfelejted bekapcsolni az eszközt.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

12.Tedd rendbe a Twitter hírfolyamodat

Applikáció: Twindr

Átgörgettél valaha a Twitter hírfolyamodon és rájöttél arra, hogy egy kicsit túl nagylelkű vagy abban, hogy mennyi embert követsz? Twindr egy ingyenes applikáció, ami úgy működik, mint egy Tinder, de nem követi az embereket Twitteren. Mindössze néhány gyors koppintás, hogy rendbe tedd a követői felhasználó fiókodat.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

13.Lazíts

Applikációk: Insight Timer, Personal Zen, Headspace

Hétfők, ugye? Hirtelen, a munkanap előtti nap közepette a metrós tömeg között állsz, felfedezed, hogy az elméd tele van egy gondolati feladatlistával az összes dologról, amit nem csináltál meg, amikor korán elhagytad az irodát múlthét pénteken.

Ha ez a forgatókönyv ismerősen hangzik, végy egy nagy lélegzetet – amit nehéz lehet megcsinálni hétfő reggel. De vannak applikációk, amik segítenek ellazulni az utazásod alatt, nem számít mennyi ideig tart.

Különösen szeretjük az Insight Timer-t, amióta – ahogy a neve is sugallja – tulajdonképpen be tudsz állítani egy időzítőt az ablakra, amikor meditálnod kell és ki tudod választani a környezeti hangok kombinációját, hogy használhasd a háttérben. Vagy ki tudod választani az applikáció töménytelen irányított meditációiból. Om..

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez 15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

14.Állíts be lépési célt a napra

Applikációk: Fitbit, Withings, Jawbone UP, Apple Health

Egy nagyszerű módszer, hogy többet mozogj, és több kalóriát égess el egész nap úgy, hogy növekvő fizikai aktivitást épít be a hétköznapjaidba. Ha ez úgy hangzik, mint a te stílusod, használj olyan applikációt, mint a Fitbit vagy Withings, hogy lépési cél állíthass be minden egyes utazásodra. (Amíg ezek a vállalatok drága készülékeket adnak el, amik szinkronizálnak az applikációikkal, meg van az a képességük, hogy ingyen számolják a lépéseidet.) És ha egy iPhone-od van, a Health applikáció követni fogja minden egyes lépésed, amit tettél, amikor magaddal vitted a készüléket.

Minden reggel és délután, próbáld meg elérni a célodat. Ha vezetsz, parkolj a kocsiddal kicsit távolabb az irodától és sétálj el odáig. Ha vonattal vagy busszal jársz, egy vagy két megállóval előbb szállj le és sétálj el az irodáig. Ha a tömegközlekedés késik, tedd meg a lépéseket azzal, hogy oda-vissza sétálsz a platformon.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

15.Tervezd meg az étkezéseid

Applikációk: Eat This Much, Pepperplate, BigOven

Keményen dolgozol. A napjaid hosszúak. Ez az, amiért annyira könnyű igénybe venni valamit, ami gyors, és ami már kész van vacsorára. Azonban nem kell áldozatul esned a könnyebbik megoldásnak – ha előre tervezel. Vannak applikációk, amik segítenek azt megcsinálni, azzal, hogy egyszerűvé teszik az étkezéseid megtervezését előzetesen a hétre.

Különösen Eat This Much applikáció fölött nem tudtunk elmenni, részben azért, mert egy élelmiszer kiszállító applikációhoz kapcsolódik, ha azok elérhetőek a közeledben. Plusz, megengedi neked, hogy táplálkozási célokat állíts be és paramétereket állíts be bármilyen étrendi korlátozásra, amivel rendelkezel, mint a vegetáriánus, glutén érzékeny, vagy sajátos ételallergia.

15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez 15 könnyû módszer az utazásod hasznosabbá tételéhez

Használj applikációt

Látod? Végül is, nem kell az utazásodnak olyan rossznak lennie.

És még akkor is, ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy szeresd a munkád, soha nem fog bántani, hogy van időd magadra, amit azzal töltesz, hogy olyan dolgokról gondoskodsz, amiket ezek az applikációk megcsinálnak. Légy boldog, egészséges és használj applikációkat – ez az egyik legjobb módszer, hogy a legtöbbet hozd ki az értékes idődből.

Mit teszel azért, hogy az utazásodat hasznosabbá tedd? Oszd meg velünk a lenti hozzászólásokban.

Szerkesztői megjegyzés: Ez a poszt eredetileg 2015 februárjában lett közzétéve és pontosan és széleskörűen lett frissítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük